life!

you can live although it is ruin but can you strive your life when your heart destroy? break into pieces??

 

betullah orang cakap,, hidup ni tak selalunya indah.. kadangkala sakit tapi kadangkala seronok.. just like you play roller coaster.. ada macam-macam rasa.. bohonglah kalau satu rase je semendang..

kita selalu je rasa yang bila kita tak dapat benda tu,, it’s the end of our life and to make it worse,, ada yg tak cukup akal pergi bunuh diri.. kenapa buat?? nak show off kat orang yg lain kali jangan main-main dengan aku?? sedar tak bila buat macam tu hanya menyusahkan orang lain?? kalau you cut your life just to make other people suffer for his/her entire life,, you are wrong!! totally wrong!! sebab apa??? sebab bila you’re in other world,, you can’t see it pun macam mana dia suffer.. entah-entah kau yang lagi suffer.. nak ke???

just make up your life.. kadang ada benda yang kita nak tapi tak dapat sebab there’s ONE yang tahu apa yang terbaik untuk kita.. setiap orang percaya pada pembalasan kan,, hukum karma.. jadi apa masalahnya?? percayalah yang setiap orang ada destiny masing-masing yang telah ditetapkan.. cuma tinggal kita je yang fikir sama ada perkara tu nak ambil dari sudut mana.. apa-apa kena tanya hati.. guna mata hati tu.. take time! feel it! think about it! 

hidup ini indah kalau kita pandai discover! ;p

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s