P.E.L.A.N.G.I.

siapa tak kenal pelangi? cuba cakap.. hatta budak2 yg slalu main parit tu pun tahu pelangi tu apa.

siapa tahu macam mana pelangi tu boleh muncul? cuba beritahu.. hatta budak2 yg sibuk main pasir kat tepi longkang pun tahu.

siapa tak tahu kenapa pelangi tu dicipta? yg ini ada banyak sngat jawapan..

tapi bagi hijau, antara sebab utama kenapa Tuhan ciptakan pelangi,,

sebab Tuhan nak cakap yg dekat dunia ni tak ada satu pun perkara yg dia ciptakan, dia wujudkan tanpa sebarang keindahan..

kenapa pelangi cuma muncul lepas hujan? kita selalu rasa hujan tu mnyusahkan.. apa yg kita nak buat msti terbantut.. tapi bila kita nmpak plangi, automatik ksusahn yg kita rasa tu hilang.. sbab dah di gantikan dngan sesuatu yg lebih indah.. indah dripada yg kita jngkakan..

kita selalu cakap hidup kita ni susah, paling teruk, banyak sangat ujian,, macam2.. tapi kita sedar tak di sebalik semua tu ada satu kelebihan yg kita dapat tapi org lain tak dapat..

kekuatan dan ketabahan.. ini lah perkara yg semua org perlukan.. dari sini kina boleh uji kmampuan seseorang tu mcam mana.. dan bila kita tahu kita lagi tabah dan kuat daripada org lain,, kita akan rasa bersykur serta segala kejayaan yg kita kecapi itu akan mnjadi prkara yg paling indah dlam hidup kita..

percayalah!

# never lost your trust to GOD! He knows everything about us. there’re many things that we don’t know about yourself but He knows..

# keep on smiling to world.. ;pImage

life!

you can live although it is ruin but can you strive your life when your heart destroy? break into pieces??

 

betullah orang cakap,, hidup ni tak selalunya indah.. kadangkala sakit tapi kadangkala seronok.. just like you play roller coaster.. ada macam-macam rasa.. bohonglah kalau satu rase je semendang..

kita selalu je rasa yang bila kita tak dapat benda tu,, it’s the end of our life and to make it worse,, ada yg tak cukup akal pergi bunuh diri.. kenapa buat?? nak show off kat orang yg lain kali jangan main-main dengan aku?? sedar tak bila buat macam tu hanya menyusahkan orang lain?? kalau you cut your life just to make other people suffer for his/her entire life,, you are wrong!! totally wrong!! sebab apa??? sebab bila you’re in other world,, you can’t see it pun macam mana dia suffer.. entah-entah kau yang lagi suffer.. nak ke???

just make up your life.. kadang ada benda yang kita nak tapi tak dapat sebab there’s ONE yang tahu apa yang terbaik untuk kita.. setiap orang percaya pada pembalasan kan,, hukum karma.. jadi apa masalahnya?? percayalah yang setiap orang ada destiny masing-masing yang telah ditetapkan.. cuma tinggal kita je yang fikir sama ada perkara tu nak ambil dari sudut mana.. apa-apa kena tanya hati.. guna mata hati tu.. take time! feel it! think about it! 

hidup ini indah kalau kita pandai discover! ;p