WHO???

yeah,, siapa cakap kalau kita dah cakap apa yang kita rasa kita akan rasa tenang,, bahagia,, aman damai,, seronok???

sebenarnya itu lagi menambah beban dalam kepala kita sebab penerimaan setiap orang tak sama..

ada yang boleh terima,, ada yang tak..

kalau boleh bersyukurlah tapi kalau tak,, berhati-hatilah!! banyak je kemungkinan yang kita bakal dapat dan itu follow by the people..

sebab tu ada je pepatah cakap manusia ni rambut je sama hitam tapi hati lain-lain walaupon dah blonde rambut tu.. ;p

betul! kita akan rasa risau dengan penerimaan orang tu.. ada je orang yang depan kita senyum macam, ‘kau cakap je,, aku terima je semua tu’ tapi kat belakang kita mana nak tahu??

meluahkan itu perlu lagi-lagi melibatkan orang lain.. sebab dari situ kita boleh tahu apa kelemahan dan kekurangan diri kita.. mana lah kita boleh kaji diri sendiri..

kadang-kadang kita rasa kita dah buat yang terbaik tapi pada orang lain???

setiap orang diciptakan berbeza dan perbezaan itulah yang melengkapkan semua manusia kat dunia ni tapi tengok jugalah cara macam mana orang tu mencari pelengkap diri dia sendiri…

jadi,, berpada-padalah dalam meluahkan apa yang kita rasa… janganlah semata sebab nak puaskan hati sendiri kita buat orang lain kecil hati.. kan dah tak elok tu.. kita nak orang tegur kita cara baik bila kita buat salah jadi why don’t we do that to other people dulu??

ingat tak pepatah what you do, you will get it back???

pepatah tu takkan di sebut atau di cipta kalau tak terbukti… sebab sifat manusia memang macam tu.. nak dilayan cara baik tak kiralah sama ada sekasar mana dan sejahat mana orang tu…

# i’m not a good writer but just wanna share my thought.. sorry if i’m using any damn word.. keep on giving the smile to the world because every smile is as beauty as rainbow.. ;p

Advertisements